به وب سایت خبری مشهد تریبون خوش آمدید
امروز : شنبه 30 اردیبهشت 1396
اینجا تریبون شهر مشهد است/ برای تبلیغات و اسپانسرینگ همین حالا تماس بگیرید.

دیمه کار: شهر آرا به یک روزنامه سیاسی تبدیل شده است/بزرگری: شهرآرا قطعا نگاه و تحلیل سیاسی دارد

کد خبر: 16283 - 19 اسفند, 1393

سرویس رسانه: ظهر امروز در شصتیمن جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد بوجه سال 94 موسسه فرهنگی شهرآرا مشهد مورد بررسی قرار گرفت.

طبق آلبوم بودجه منابع حاصله از موسسه شهرآرا نه میلیارد و نهصد و شصت و پنج میلیون تومان پیشنهاد شد که از این مبلغ 9 میلیارد و هشتصد و هجده میلیارد تومان جزء درآمد های عمومی قرار گرفت.

از این مبلغ چهار میلیارد و هشتصد میلیون تومان شهرداری به صورت یک ردیف مستقل به این نشریه پرداخت می کند و چهار میلیارد و هشتصد و هفتاد وچهار میلیون تومان هم این موسسه منابع دارد.

طبق آلبوم ارائه شده یک میلیارد و صد و هشتاد و پنج میلیون تومان آگهی، صد و سی میلیون تومان ضمائم، صد و چهل میلیون تومان حاصل از مشترکین و دو میلیارد و صد و شصت میلیون تومان منابع حاصله از شهرآرا محله، یک میلیارد و دویست و چهل و نه میلیون تومان منابع از حاصل از چاپ مناقصات و مزایدات و حدود 10 میلیون تومان هم فروش ضایعات شهرآرا منابع این موسسه را تشکیل میدهند.

اما این موسسه قصد دارد برای سال آینده هفتاد و نه میلیون تومان تجهیزات بخرد و نه میلیارد و هشتصد و هشتاد و پنج میلیون تومان هم هزینه های جاری دارد.

در جریان بررسی بودجه شهرآرا چند تن از اعضای شورای شهر به اظهار نظر پرداختند.

 یک جریان خاصی کم کم فضای شهرآرا را بر عهده می گیرد

حسین جهانبخش گفت: در نهادی که یک روحانی فاضل مدیر آن است انتظر می رود تا عدالت در انعکاس های خبری وجود داشته باشد، احساس می شود که یک جریان خاصی کم کم فضای شهرآرا را بر عهده می گیرد لذا خواستم یک تذکر بدهم تا این اتفاق نیفتد و رعایت عدالت را داشته باشند.

آیا مسئولین این روزنامه برنامه مدونی برای توسعه رونامه دارند؟

در ادامه ذاکر الحسینی اذعان داشت: آیا مسئولین این روزنامه برنامه مدونی برای توسعه رونامه دارند؟ آیا نیازهای این موسسه در بودجه آمده است؟ نیازهایی همچون چاپخانه مد نظر قرار گرفته است که این روزنامه بتواند پس از سه سال به سطح قابل قبولی برسد.

روزنامه شهر آرا به یک روزنامه سیاسی تبدیل شده است

در ادامه جلسه دیمه کار خزانه دار شورای شهر اظهار داشت: واقعا در شهرآرا چه مقدار به مدیریت شهری و آموزش فرهنگ شهروندی توجه می شود؟ امروز ما احساس می کنیم روزنامه شهر آرا به یک روزنامه سیاسی تبدیل شده است. ما باید اخبار و اطلاعات شورا را در سایر رسانه ها جست و جو کنیم و این روزنامه با فیلترینگ خاصی نظر منتقدین شورا را منعکس نمی کند.( در این هنگام محمد آصفی یکی از اعضای شورای شهر چندین بار با صدای بلند به سخنان دیمه کار اعتراض کرد و این بیانات را خازج از دستور دانست اما دیمه کار به سخنان خود ادامه داد)

dayme

دیمه کار افزود: در ادامه تذکر آقای جهانبخش من هم می گویم که احساس می کنیم یک تفکر خاصی بر روزنامه شهرآرا حاکم شده است که در این زمینه مدیر این رسانه باید اقدامات لازم را انجام دهد در غیر اینصورت با همکاری سایر اعضای شورا اقدام قانونی لازم صورت می گیرد.

چرا مدیریت شهری 50 درصد از هزینه های این روزنامه را پرداخت می کند؟

در ادامه عبدالکریم جوادی رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر وارد بحث شد و بیان کرد: ارتقا فرهنگ شهروندی برای ما ملاک است. مدیریت شهری دارد 50 درصد از هزینه های روزنامه شهرآرا را پرداخت می کند که 4 میلیارد تومان و نهصد میلیون تومان از پول مردم هزینه می شود پس باید این رسانه در خصص ارتقا فرهنگ شهروندی تاثیر گزار باشد.

 جوادی افزود: خیلی از روزنامه ها به خودکفایی رسیدند. چرا مدیریت شهری 50 درصد از هزینه های این روزنامه را پرداخت می کند؟ این روزنامه باید ظرف 4 سال مستقل شود.

شهرآرا در جایگاهی که ما توقع داریم نیست

پس از سخنان جوادی، عامری فرد یکی دیگر از اعضای شورای شهر گفت: نقد نشریه شهرآرا باید با دیدی فرهنگی و با رعایت عدالت و  انصاف صورت بگیرد. همه ما اذعان داریم که شهرآرا در جایگاهی که ما توقع داریم نیست اما باید توجه داشت که این نشریه در یک سال و نیم گذشته پیشرفت های زیادی داشته است و اینکه میبینیم این موسسه رو به تعالی است برای ما کافی خواهد بود.

10 میلیون تومان برای سایر مطالعات شهرآرا

در این جلسه محمد آصفی و خاکپور دو تن از اعضای شورای شهر در خصوص ردیف بودجه ده میلیون تومانی با عنوان “سایر مطالعات” در بودجه شهرآرا سوال طرح کردند.

چاپ مناقصات در صفحه اول شهرآرا بازتاب خوبی داشته است

در ادامه جلسه محمد مهدی برادران معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد گفت: سیاست شهرداری این است که برای حوزه های فرهنگی و اطلاع رسانی یارانه قابل توجهی را اختصاص دهد.

وی افزود: برای سال 94 ردیف آگهی های شهرآرا از سمت شهرداری را کاهش دادیم و چهار میلیارد و نهصد میلیون تومان به صورت یک ردیف مستقل به این موسسه از سمت شهرداری پرداخت می شود به علاوه آنکه یک میلیارد و دویست میلیون تومان هم برای چاپ مناقصات در صفحه اول شهرآرا به این موسسه از حوزه برنامه ریزی پرداخته ایم که باعث شفاف تر شدن مناقصات شده و بازتاب های خوبی داشته است.

برادران ضمن بیان اینکه روزنامه شهرآرا در سال گذشته در جذب آگهی از خارج شهرداری 50 درصد رشد داشته است، ادامه داد: 10 میلیون تومان برای “سایر مطالعات” باید با مصوبه شورای پژوهشی هزینه شود و قبل از هزینه باید طرح ارائه گردد.

شهرآرا قطعا نگاه سیاسی و تحلیل سیاسی دارد

اما در ادامه حجت الاسلام بزرگری هاشمی مدیر مسئول موسسه شهرآرا اظهار داشت: یکی از دغدغه های اعضای شورای نیروی انسانی شهرآرا بود که بنده یک چهارم نیروهای شهرآرا تعدیل کردیم و به آنها اعلام اتمام کار نمودم.

وی ضمن بیان اینکه تعدیل نیروهای انسانی در شهرآرا در هزینه خود را نشان داده است، افزود: فقط در یک مورد و با پیش خرید کاغذ توانستیم چهارصد و پنجاه میلیون تومان آورده داشته باشیم.

بزرگری خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات شهرآرا این است که روزنامه ما در چاپخانه رقیب چاپ می شود که این موضوع ما را در حوزه محتوایی با مسئله مواجه می کند.

 مدیر مسئول شهرآرا افزود: یکی از اشتباهات روزنامه در گذشته صفحه فروشی به بخش های مختلف شهرداری بود که با کمک شهردار توانستیم جلوی این اقدام را بگیریم چون صفحه فروشی ضربه زیادی به بار محتوایی نشریه می زند.

BAZREGARI

وی خطاب به اعضای شورای شهر گفت: بدون تعارف عرض می کنم که بعضی از رسانه ها پای کار نگاه و تفکر شورای چهارم نیامده اند و این شهرآرا است که یک تنه در بسیاری از بخش ها وارد شده است.

بزرگری خاطر نشان کرد: روزنامه شهرآرا هرگز به سمت سکولاریسم پنهان نمی رود، روزنامه شهرآرا یعنی روزنامه مردم، مردم یعنی مردم انقلابی که 22 بهمن حضور پیدا می کنند.

وی در پاسخ به سخن برخی از اعضای شورا در خصوص سیاسی شدن این روزنامه بیان کرد: روزنامه شهرآرا قطعا نگاه سیاسی و تحلیل سیاسی دارد زیرا روزنامه مردم و انقلاب باید یک سری افراد مومن و انقلابی داشته باشد که نرم افزارش را آنها تشکیل دهند اما اگر به سمت جریان خاصی برود حتما غلط است.

شهرآرا یک نشریه در خور شهر مشهد با موضوعات مشخص شهری باشد

پس از سخنان بزرگری هاشمی کمال سروی ها که ریاست جلسه را بر عهده داشت، بیان کرد: شهرآرا یک نشریه در خور شهر مشهد با موضوعات مشخص شهری باشد و از هرگونه تفکر سیاسی که بخواهد مزاحم شفاف گری باشد دوری نماید.

سروی ها ادامه داد: در آینده جلساتی بین اعضای شورا با مدیر مسئول روزنامه و معاونین موثر ایشان برگزار شود تا اعضا بتوانند پرسش های خود را مطرح نمایند.

مطالب بيشتر

بدون نظر