به وب سایت خبری مشهد تریبون خوش آمدید
امروز : دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
اینجا تریبون شهر مشهد است/ برای تبلیغات و اسپانسرینگ همین حالا تماس بگیرید.
fayazi

نطق دقیق، کوبنده و صریح جلال فیاضی در شورای شهر مشهد

کد خبر: 15070 - ۲۳ دی, ۱۳۹۳ ۱:۵۵ ب.ظ

گروه مدیریت شهری: با درود به روح پر فتوح امام راحل و عظیم الشان و ارواح مطهر شهیدان و با تبریک ایام خجسته میلاد پیامبردیانت،اخلاق، رحمت و مهربانی و امام مذهب وصداقت.

۱_ به اعتقاد صاحب نظران علم مدیریت، دریک نظام مدیریتی موفق، مدیران به مثابه دونده های مشعل المپیک هستندکه پی در پی راه نفر قبلی را ادامه می دهند تا سرانجام شعله مشعل بزرگ راکه دستیابی به اهداف اصلی است؛ روشن کنند. امادر سال های اخیر یکی از شیوه های ناپسند در نظام مدیریتی ماپنبه کردن رشته های مدیران گذشته، نقد و تخریب مدیران سابق وحرکت از نقطه آغاز است . امروزی ها علیه دیروزی ها و دیروزی ها برضد مدیران پریروز ، اما قضاوت مردم آن است که همه این ها در جمهوری اسلامی مسئولیت داشته اند.

مردم بین آنها تفاوت جدی قائل نیستند. همکاران عزیز! بنظر می رسد ما هم از این قافله عقب نمانده ایم .براستی نقد وتخریب گذشتگان چه دردی از مردم را دوا می کند؟.در حالیکه پس از ۱۷ماه دیگر انتظار میرود ما پاسخگوی عملکرد خود باشیم. همه ما آدم های معمولی هستیم که به قصد خدمت در جمهوری اسلامی وبا رای مردم مسئولیت اداره شهر را پذیرفته ایم و البته ما هم مثل همه انسانها ممکن الخطا، هستیم آنها بر اساس دانش، توانمندی ها و تدبیر خودکارنامه ای را ازخود بر جای گذاشتند و ما نیز باید پس از چهار سال با کارنامه ای مسئولیت را ترک کنیم .

انصاف نیست که مرتب از گذشته بگوئیم و آنها را مقصر همه مشکلات و نارسائیها قلمداد کنیم .مشکلات مشهد فراوان و عمیق است، گذشتگان تلاش خود را کردند و امروز نوبت ماست. ما باید بگوییم برای مشکلات شهر چه برنامه ای داریم ودر ۱۷ ماه گذشته چه کرده ایم و در مدت باقیمانده چه برنامه ای داریم و چه خواهیم کرد. مردم، آگاه ، فهیم و دارای بلوغ سیاسی هستندو بخوبی قضاوت می کنند.

رو به آینده و با تدبیر شهر را اداره کنیم و قضاوت درباره گذشتگان را به مردم واگذاریم و بدانیم که به زودی ما هم شورای سابق خواهیم شد و آیندگان مارا نقد خواهند کرد و از آنها خواهیم خواست تا قضاوت را به مردم بسپارند …!پیشنهاد می کنم یک نهاد مستقل بدون دخالت مدیریت شهری کارنامه ۱۷ ماهه شورای چهارم وشهرداری را مورد نظرسنجی قراردهد تا نقاط ضعف وقوت حودرا بشناسیم.

۲_فساد مالی دغدغه مقام معظم رهبری، مردم وهمه ماست.اما فساد مالی در نظام اداری دولتی و عمومی ما ساختاری و سیستماتیک است و تا ریشه کنی سیستماتیک بازهم تکرارمی شود. اگر مدعی فساد در مدیریت گذشته هستیم باید رسیدگی آن را به دستگاههای نظارتی و قضایی واگذار کنیم و البته ما همچنان با حساسیت و دقت پیگیری کنیم .

اینجانب به عنوان نماینده مردم در شورای اسلامی شهر مشهد از ریاست محترم دادگستری استان که بحمداله توصیف تدبیر و شایستگی ایشان را بسیار شنیده ام، می خواهم اولا اگر پرونده فساد مالی در مورد مدیریت گذشته شهری وجود دارد مردم را درجریان قرار دهند و اجازه ندهند افراد غیر مسئول قضائی با اطلاع رسانی نادرست حیثیت و آبروی افراد را به حراج گذارند.

ثانیا دستور فرمائید عادلانه و با سرعت و دقت و بدون هیچگونه مسامحه ای به پرونده ها ،اگر وجود دارند، رسیدگی کنند و مردم را در جریان نتایج رسیدگی قرار دهند .و از هرگونه فضا سازی رسانه ای و تسویه حساب سیاسی به بهانه مبارزه با فساد مالی جلوگیری کنید .

و اما همکاران عزیز!

ما باید مراقبت کنیم که در دوره مسئولیت ما فسادی اتفاق نیفتد گمان نکنیم اگر شهردار منتخب ماست و مدیران فعلی منتخب شهردارما هستند دیگر فسادی رخ نمی دهد .

البته همین جا اعلام میکنم که انتخاب معاونان ، مشاوران ومدیران شهرداری حق شهردار است و هیچ یک از انتصابات شهردار محترم نیز با مشورت شورای شهر نبوده است .

همکاران عزیز،

مراقب باشیم که ما مسئول نظارت بر مدیران دوره خود هستیم و اگر مسامحه کنیم و یا فکر کنیم با بکارگیری نیروهای ما در بدنه مدیریتی شهرداری شهر امن و امان است به زودی پشیمان خواهیم شد. ما باید ساختارهای فسادآفرین را اصلاح کنیم، با نهایی کردن سیستم یکپارچه شهرسازی وشفاف سازی امور، دخالت نیروی انسانی را از محاسبات حذف کنیم ونظارت خودرا گسترش دهیم.

۳-خوشبختانه شورای عالی شهرسازی طرح جامع مشهد را تصویب کرد وامید می رود با تصویب سریع طرح های تفصیلی نقشه راه توسعه وعمران مشهد مشخص شود . یکی از مصوبه های مهم این شورای عالی حذف تراز فیزیکی ومالی از طرح نوسازی حرم مطهر است که اینجانب از سال ها پیش نسبت به این مانع ومعضل بزرگ در این پروژه هشدار داده بودم .اکنون فرصت آن است که مدیران شهری ازاین مصوبه برای حل معضلات این پروژه بزرگ و سرعت بخشیدن به آن بهره ببرند. اما به نظر می رسد هنوز مشکل حریم مشهد در طرح جامع حل نشده است.

راه حل حریم مشهد جابجایی مرزحریم با طرقبه وشاندیز وچانه زنی برروی آن نیست.مردم عزیز طرقبه وشاندیز ایجاد شهرستان طرقبه وشاندیز را حق خود می دانند وباید از این حق دفاع کنیم اماالگوی این شهرستان می تواند شمیرانات تهران باشد؛ شهرستان مستقل طرقبه شاندیز با فرمانداری مستقل اما بامدیریت یکپارچه شهری با مشهد! بطوریکه مانند شمیرانات که شهرستانی مستقل است ازنظر شهری یک منطقه از شهرداری مشهد باشد.

این تصمیم هم مشکل حریم را حل می کند هم منجر به رشد وآبادانی طرقبه شاندیز می شود واین منطقه را به شمیران مشهد تبدیل می کند؛ آباد وتوسعه یافته! برای پیشبرد این پیشنهاد نقش استانداری محترم، نمایندگان محترم مجلس ورسانه های موثر استان بویژه رسانه ملی وسه روزنامه وزین مشهد وخبرگزاری ها بسیار موثر است که امیدوارم آنرا تبیین وپیگیری کنند.

۴-درشورای چهارم تلاش هایی برای توجه بیشتر به حاشیه شهر مشهد انجام شد وحاشیه را به یک گفتمان شهری تبدیل کرد. رییس جمهور محترم ودولت نیز به این موضوع توجه ویژه ای کردند بطوریکه حاشیه شهر مشهد به متن سفر استانی دولت تبدیل شد. وعدهای امید بخشی هم دادند وبسته پیشنهادی نیز تهیه وتقدیم شد، اما متاسفانه در بودجه ۹۴ تبلور نیافت.گفتمان وحرف مشکل حاشیه شهر مشهد را حل نمی کند انتظار می رود نماینده محترم عالی دولت ونمایندگان محترم مشهد در مجلس موضوع را تا پادارکردن ردیف بودجه برای حاشیه شهر مشهد بطور جدی پیگیری کنند. همچنین تبدیل حاشیه شهر و توس به یک شهرستان مستقل دیگر با فرمانداری مستقل و با الگوی ری و شمیرانات تهران یعنی با مدیریت یکپارچه شهری با مشهد و به عنوان یک یا چند منطقه از شهرداری مشهد می تواند یک پیشنهاد ساختاری برای حل معضلات حاشیه شهر باشد.

۵_ همه اذعان داریم که تامین هزینه اداره شهری به بزرگی مشهد جز با مشارکت بخش خصوصی و در آمد زائی از مشارکتهای اقتصادی ممکن نیست .

همکاران عزیز

ما در شورا با دلسوزی ونگرانی از« توزیع نا عادلانه درآمد بین شهرداری و بخش خصوصی» نسبت به تغییر مبانی قراردادهای مشارکتی و اعلام بی نام آن اقدام کرده اند .که امیدوارم این تلاش به ثمر بنشیند ، اما واقعیت این است که در ۱۷ ماه گذشته میزان قراردادهای مشارکتی شهرداری کاهش چشمگیر و نگران کننده ای یافته است . لذا به شهردار محترم و معاونت محترم اقتصادی و همکاران عزیزم در شورا به ویژه کمیسیون مشارکتهای اقتصادی یادآور می شوم که مراقب باشیم نگرانی از «توزیع نا عادلانه در آمد»با کاهش ویا حذف قراردادهای مشارکت اقتصادی منجر به «توزیع عادلانه هیچ» نشود . فراموش نکنیم که رهبر فرزانه انقلاب آرمانگرایی بدون توجه به واقعیات وبدون بکارگیری ساز وکارهای منطقی ومعقول را خیال پردازی دانستند و فرمودند :‹‹ آرمانگرایی بدون دیدن واقعیات به خیالپردازی وتوهم منجر خواهد شد.››

والعاقبه للمتقین والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته

سید جلال فیاضی

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس

مطالب بيشتر

بدون نظر