بخش دوم/مسئول گروه رفتگران طبیعت مشهد: مسئولین به همراه خانواده های خود در برنامه های ما شرکت کنند
گروه اجتماعی – حمید اقبالیان : رفتگران طبیعت، سازماندهی شده ترین گروه کشور در خصوص پاک سازی محیط اطراف شهرها از زباله می باشد. این گروه در شهرهای زیادی فعالیت دارد و گروه مشهد هم با مدیریت سرکار خانم پیروز مهر از گروه های بسیار فعال در کشور محسوب می شود. وی از ۲۴ شهریور ۹۱ این گروه را در مشهد راه اندازی کرده و این گروه تاکنون در ۴۰ برنامه در نقاط مختلف شهر مشهد و اطراف آن، اقدام به پاک سازی محیط از زباله ها نموده است.
چندی پیش بخش اول گفت و گو تفصیلی مشهد تریبون با مریم پیروزمهر منتشر شد که حالا بخش دوم آن در زیر آمده است.
مشهد تریبون: آیا گروه رفتگران طبیعت از لحاظ مالی و تجهیزات تامین است؟ هزینه های فعالیت گروه چگونه تامین می شود؟
این گروه هیچ اسپانسری نداشته و ندارد لذا گروه از لحاظ مالی با مشکلاتی در مسیر راه پیشرفت خود همراه بوده است. ما در برنامه های اول گروه حتی با اتوبوس های شرکت واحد به نقاط مختلف می رفتیم و در مسیر های دورتر هم خیلی از لحاظ حمل و نقل مشکل داشتیم ولی الان هم که یک وسیله حمل و نقل برای گروه تهیه می کنیم تمامی هزینه آن توسط بچه های گروه شخصا پرداخت میشود .
در اکثر برنامه ها کمبود کیسه زباله و دستکش بهداشتی داریم و با هزینه شخصی اقدام به تهیه آن ها می کنیم .علاوه بر این یکی از مشکلات دیگر تهیه ماشین برای برای حمل زباله های جمع آوری شده به محل دپو یا بازیافت است که حتی در برخی از برنامه ها مجبور شدیم بعد برنامه با تهیه نیسان به صورت شخصی به محل پاکسازی برگردیم و زباله های جمع آوری شده را به محل دپو تحویل دادیم.
مشهد تریبون: با توجه به اینکه اعضای گروه به دل طبیعت می زنند و هر خطری ممکن است پیش آید، آیا این افراد را بیمه کرده اید؟
بنده شخصا نسبت به سلامتی، امنیت و آرامش اعضای گروه مسئولیتی سنگینی بر روی دوش خود احساس میکنم اما هنوز برای بیمه کردن اعضا با مشکل مواجه هستیم و از سازمان های دولتی می خواهیم که ما را با وجود همه ی حمایت ها در این زمینه هم ما را تنها نگذارند.
مشهد تریبون: دیدگاه عمومی در سطح شهر مشهد و استان را نسبت به گروه چگونه ارزیابی می کنید؟
خوشحالم که این گروه در اذهان عمومی بازتاب خوبی داشته و از طریق تبلیغات، رسانه ها و شبکه های اجتماعی افراد زیادی با گروه آشنا شده اند. حتی توانستیم با برخی از مسئولین از جمله مهندس صالحی رئیس سازمان محیط زیست خراسان رضوی، و مسئولین شهرداری های قوچان، گلمکان، شهرداری منطقه ۹ مشهد و شورای شهرستان مشهد ارتباط بیگریم و در جلساتی صمیمی مشکلات گروه را با آن ها درمیان بگزاریم .
در برخی از برنامه های خود با استقبال بسیار خوبی از سوی مسئولین نیز مواجه شده ایم، به عنوان مثال در برنامه های پاکسازی شهرهای قوچان، گلمکان، طرقبه و شاندیز با استقبال گرم مسئولین شهرداری و شورای شهر آن ها مواجه شدیم یا در برنامه پاکسازی امامزاده زید میامی مسئولین آنجا ما را به هیچ وجه تنها نگذاشتند.
مشهد تریبون : شعار اصلی گروه رفتگران طبیعت چیست؟
شعار اصلی ما آشغال نریختن است و بعد از هر پاکسازی آرزو می کنیم که زباله کمتری تولید شود و تک تک مردم ایران برای طبیعت زیبای کشورمان تلاش نمایند و طبیعت را تنها نگذارند.
مشهد تریبون: از مسئولین چه درخواست هایی دارید؟
مسئولین مکانی را برای برپایی جلسات گروه و جلسات آموزشی در اختیار ما قرار دهند. همچنین مسئولین می توانند به ما اجازه ایجاد غرفه در نمایشگاه هایی که در رابطه با محیط زیست می باشد را بدهند تا گروه را بهتر معرفی کنیم.ضمنا مسئولین می توانند در مراسم های مختلفی مانند روز درخت کاری یا روز هوای پاک با گروه ما تعامل داشته باشند و بستری را برای معرفی بیشتر گروه ایجاد نمایند.
همچنین از مسئولین می خواهیم تا به همراه همکاران و خانواده های خود در برنامه های این گروه شرکت کنند و فعالیت های گروه را از نزدیک ببینند تا هم حس زیبای طبیعت دوستی بچه های گروه را بیشتر درک نمایند و هم اینکه حضور آنها کمکی باشد برای تشویق بیشتر مردم برای شرکت در چنین فعالیت های اجتماعی مفیدی که در کشورمان برگزار می شود.
____________________________________________________
بخش اول گفت و گو با مریم پیروز مهر :
بخش اول گفت و گو/ مریم پیروزمهر: گروه رفتگران طبیعت مشهد دارای ساختار است
____________________________________________________










سلام . این گروه در سازمان های مردم نهاد ثبت نشده است و هیچ مجوز قانونی هم بابت این کار ندارد.ضمنا با توجه به عکس هایی که از خودشان در شبکه های اجتماعی منتشر کرده اند به نظرم باید بابت اختلاط دختر و پسر هم فکری بکنند
دیدگاه توسط شاهد درتاريخ ۱۱ مرداد, ۱۳۹۳ ۱۱ مرداد, ۱۳۹۳ ۳:۱۰ ب.ظ