گروه مدیریت شهری: مسلم این است که به هر میزانی که شهرها وسعت و گستردگی بیشتری پیدا کنند در زمینههای مختلف نیازمند مدیریت و کنترل بیشتر و مناسبتری هستند که یکی از این زمینهها مدیریت موضوع مهم و جدی حمل و نقل به خصوص برای کلانشهری مانند مشهد است.
به گزارش مشهد تریبون، در بیشتر شهرهای پیشرفته دنیا به منظور ارتقاء احاطه مدیریت شهری بر مجموع رویدادها، وقایع اثرگذار و حوادث شهر، از فنآوری نوین نظارت از راه دور در قالب راهاندازی مرکز کنترل ترافیک استفاده میشود که از این طریق امکان اعمال تدابیر مدیریتی در خصوص رویدادهای مختلف شهر فراهم میشود.
شاید بتوان وجود مرکز کنترل ترافیک در شهرها به خصوص در کلانشهرها را ضروری دانست و به عنوان بازوی قوی و چشمی بینا در کنار مدیریت شهری برای تصمیمگیریهای مهم مطرح کرد.
ششمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری و حمل و نقل و ترافیک مشهد مقدس، توفیقی شد برای حضور بسیاری از شهرداران و مسوولان حوزههای مرتبط شهری در مشهد و بازدید از مرکز کنتر ترافیک این شهر.
ساختمان مرکز کنترل ترافیک مشهد ایزوله بود
علیرضا میرزایی، رییس اداره کنترل ترافیکی شهرداری قم در این خصوص، عنوان کرد: طبق اطلاعات اعلام شده به ما220 دوربین در سطح شهر مشهد فعال است که بر این اساس مرکز کنترل و ترافیک مشهد نیز گزارشات خوبی در این خصوص رصد و دریافت میکند.
وی اظهار کرد: ساختمانی که برای مرکز کنترل و ترافیک مشهد در نظر گرفته شده از نظر ایزوله بودن بسیار خوب بود چراکه یکی از شرایط مجموعه مرکز کنترل هوشمند ترافیک ایزوله بودن و نبود ارتباط با برون از نظر امنیتی است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم افزود: یکی دیگر از اقدامات خوب این مرکز حضور مستمر ادارات همراه شهرداری نظیر سازمان تاکسیرانی، اتوبوسرانی و … بود بر همین اساس امیدواریم بتوانیم مجموعه تاکسیرانی و اتوبوسرانی شهر قم را نیز مانند مشهد در مرکز مدیریت هوشمند ترافیک فعال کنیم.
میرزایی خاطرنشان کرد: وجود این گزارشات علاوه بر قابلیت استفادهای که برای شهروندان دارد میتواند برا زائران نیز مورد استفاده باشد.
وی ادامه داد: در شهر قم مرکز مدیریت بحران و مرک مدیریت هوشمند ترافیک در یک مکان قرار گرفتهاند و معمولا در زمانهای بحرانی یکی از بازوهای قوی کمکدهنده به مرکز کنترل ترافیک، مرکز مدیریت بحران است که پیشنهاد میکنیم مشهد نیز این اقدام را انجام دهد.
میرزایی با اشاره به بازدید از مجموعه اتوبوسرانی مشهد، خاطرنشان کرد: شهر قم برای خدمترسانی به یک میلیون و 250 هزار نفر ساکن و زائران این شهر حدود 250 دستگاه اتوبوس در اختیار دارد که حدود پنج درصد آنها نیز غیرفعال است، تقاضا داریم مسوولان توجه ویژهای به بحث حمل و نقل عمومی در قم داشته باشند تا ما نیز به سطح استاندارد که به ازای هر 100 هزار نفر، 40 دستگاه اتوبوس است، برسیم.
همچنین محمد فرخزاده، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز نیز در گفتوگو با مشهد تریبون، عنوان کرد: اقدام خوبی که در مرکز کنترل ترافیک مشهد به چشم میخورد که به طور مثال تعامل بین دستگاههای مختلف مانند سازمان تاکسیرانی، اتوبوسرانی، پلیس راهور و … وجود داشت.
وی ادامه داد: همچنین سیستم مانیتورینگ و دستهبندی که صورت گرفته بود شامل کنترل ترافیک، مدیریت ترافیک، آموزش و … در کنار یکدیگر مجموعه معناداری را ایجاد کرده بود.
تجزیه و تحلیل آمار و خروجیهای دریافتی در مرکز کنترل ترافیک مشهد
فرخزاده تصریح کرد: نقطه قوت این مرکز، موضوع تجزیه و تحلیل آمار و خروجیهای دریافتی بود که در واقع این خروجیها برای تصمیمگیریهای آینده به کار میرود و یک سیستم پشتیبانی تصمیم ایجاد میکند.
وی اظهار کرد: در مرکز کنترل ترافیک مشهد تصاویری از تصادفات مشاهده کردیم که برای مشهد و برای تمامی شهرهای کشور نیز تاسفبرانگیز بود، امیداواریم روزبهروز به سمت بهبود فضا پیش برویم و بتوانیم با رعایت قوانین و الزامات سختافزاری و نرمافزاری، سلامت را برای افراد به ارمغان بیاوریم.
فرخزاده خاطرنشان کرد: در سیستم حمل و نقل عمومی مشهد نسبت به سال گذشته نظم بهتری دیده میشد همچنین علائم خوبی نیز برای رانندگان در نظر گرفته شده بود.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شیراز افزود: این اقدامات نشاندهندهی این است که مشهد گامی به جلو برداشته و امیداواریم در سالهای آتی شاهد قدمهای بیشتری به سمت جلو باشیم.
مرکز مدیریت هوشمند ترافیک یکی از ضرورتهای کلانشهرهای امروز است که در صورت توسعه و گسترش، این مراکز میتوانند نقش بسزایی در کنترل ترافیک و تصمیمگیری در خصوص اتفاقات سطح شهر داشته باشند.