گروه مدیریت شهری: معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد از ساماندهی بازار سنتی سرشور مشهد خبر داد.
محمد رضا حسین نژاد اظهار کرد: تاکنون 15 طرح شهری در محورهای مختلف آماده شده که شاخصترین این طرحها خیابان کوهسنگی، میدان سعدی و بازار سرشور به عنوان تنها بازار سنتی مشهد و شرق کشور است، که ساماندهی میشود.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد خیابان ایثار، بافت پیرامون بازار رضا(ع)، مبادی ورودی مشهد- قوچان، مناسبسازی پیادهروهای بولوار وکیلآباد، ترمینال و منطقه طبیعی هفت حوض و طراحی شهری محلات را از دیگر طرحهای در دست اجرا در حوزه طراحی شهری اعلام کرد.
حسیننژاد با بیان اینکه موضوع بهسازی به طور جدی پیگیری میشود، تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، بهسازی یک میلیون و800 هزار متر مربع شهری معابر سطح شهر در دستور کار قرار دارد که تاکنون بهسازی 900 هزار متر مربع پیادهرو و تقاطع سطح شهر انجام شده است.
وی زیباسازی و نورپردازی شهری را یکی دیگر از فعالیتهای حوزه مدیریت طراحی و بهسازی محیط شهری دانست و گفت: متاسفانه مشهد مقدس در حوزه نورپردازی غنی نیست و در این حوزه عقب است که این مسئله متناسب با جایگاه این شهر نیست.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد با انتقاد بر اینکه در نگاه شهرسازی کشور به مسئله نور شهر در شب فکر نشده است، خاطر نشان کرد: با توجه به وجود حضرت رضا(ع) در این شهر، مشهد به شهری شبانهروزی تبدیل شده و بدون اغراق شاخصترین نقطه مشهد در شب، حرم رضوی است.
حسیننژاد با بیان اینکه متاسفانه مشهد نیز همچون سایر شهرها کشور در بحث نورپردازی با اولویتها عقبتر است، گفت: در همین رابطه طرح جامع نورپردازی در سال 91 تدوین و در سومین شورای اسلامی به تصویب رسید.
طرح تفصیلی نورپردازی در سال 94 اجرایی میشود
وی با بیان اینکه در حال حاضر از طرح جامع نورپردازی به عنوان یک سند در نورپردازی استفاده میشود، خاطر نشان کرد: از این پس در سال 94 طرح تفصیلی نورپردازی را خواهیم داشت.
این مقام مسوول اظهار داشت: خوشبختانه شورای شهر و شهرداری نگاه ارزشمندی نسبت به مسئله نورپردازی دارند و پیشبینی میشود در سال 94 نورپردازی قویتری نسبت به سالهای گذشته داشته باشیم.
حسیننژاد با بیان اینکه در حوزه زیباسازی شهری نیز در سال 94 شاهد اتفاقات خوبی هستیم، خاطرنشان کرد: با مساعدت شهردار مشهد و شورای شهر، پروژههای خوب و شاخصی در حوزههای نورپردازی و زیباسازی در سال 94 در مشهد را شاهد خواهیم بود.
دریافت 1400 ایده در قالب فراخوان ایدهپردازی میدان شهدا
وی در خصوص انتشار فراخوان ایدهپردازی میدان شهدای مشهد گفت: هدف از اعلام فراخوان برای میدان شهدا، استفاده از فن، تخصص همراه با چاشنی هنر از عموم مردم بوده که در این رابطه مردم نیز همراهی خوبی داشتند و افزون بر 1400 ایده دریافت شده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه توقع مردم این است که میدان شهدا باید نقشی اثر رسان، یادمان شهدا و محلی برای اجتماع رفتارهای مذهبی باشد، تصریح کرد: ایدههای دریافت شده در قالب کمیته فنی ارزیابی و مورد جمعبندی قرار میگیرد و پس از آن به نقشه راه تبدیل و به مدیریت میدان شهدا تحویل داده میشود.
حسیننژاد در خصوص اعتبارات امسال و سال 94 این مدیریت گفت: با توجه به اینکه در شهرداری مشهد شاهد رفتارهای انقباضی در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی هستیم، اعتبارات امسال نسبت به سال 92 کاهش داشته است.
وی مجموع اعتبارات امسال را 28 میلیارد و 500 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: از این میزان اعتبار یک میلیارد و 400 میلیون تومان به پروژه مطالعاتی میدان سعدی، بازار سرشور، خیابان ایثار و 43 میلیون تومان به طراحی و پروژه بهسازی خیابان ملکآباد، خسروی، چمران، مدرس، و محورهای 45 متری زائر پذیر اختصاص پیدا کرده است.
اختصاص یک میلیارد تومان به نورپردازی پلهای جانباز، شهید فهمیده و سپاد
معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد افزود: همچنین 24 میلیارد تومان هزینه اجرای بهسازی پیادهروها و یک میلیارد تومان میزان اعتبار اختصاص یافته که در پروژه نورپردازی پلهای جانباز، شهید فهمیده و سپاد هزینه شده است.
حسیننژاد، اعتبار سال 94 را 26 میلیارد و 300 میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: 700 میلیون تومان به طرحهای مطالعاتی، 190 میلیون تومان طراحی و بهسازی، 19 میلیارد تومان اجرای بهساز و 4 میلیارد و 700 میلیون تومان به حوزه نورپردازی اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه در اعتبارات سال آینده به مسئله تعمیر و نگهداری پروژههای نورپردازی و مبلمان شهری توجه شده است، بیان کرد: در این رابطه مبلغ 150 میلیون تومان به پروژههای نورپردازی و 400 میلیون تومان به مبلمان شهری اختصاص داده شده است.
این مقام مسوول به مصوبه سازمان زیباسازی شهرداری مشهد مقدس اشاره کرد و گفت: این موضوع در شورای سوم مطرح شد ضمن اینکه این مصوبه از سوی کمیسیون فنی به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع داده شده بود.
حسیننژاد اضافه کرد: مصوبه سازمان زیباسازی شهرداری مشهد مقدس به دلیل اینکه اجرای آن بار مالی داشت، مدتی متوقف شده بود و از زمان تصویب مجلس شورای اسلامی، قرار شد سازمانهای مرتبط با شهرداری مالیات نپردازند و مجددا تشکیل سازمان زیباسازی با مکاتبات صورت گرفته، در دستور کار قرار گرفت.
وی یادآور شد: بر اساس این مصوبه از موازیکاریها در رابطه با موضوع زیباسازی و طراحی شهری جلوگیری شده و در قالب یک ارگان مشخص، برنامهریزی و مدیریت صورت گیرد.