رئیس بنیاد سلامت آستان قدس رضوی از شرکت ۷۰۰ فوق تخصص، متخصص و جراح قلب در دومین کنگره قلب ایران و اروپا در بیمارستان فوق تخصصی رضوی خبر داد.
دکتر محمود شبستری رئیس بنیاد سلامت آستان قدس رضوی امروز در نشست خبری «دومین کنگره بینالمللی پزشکان قلب ایران و اروپا» که در بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۴۵۰ نفر در اولین دوره این کنگره حضور داشتند، گفت: امسال این کنگره با حضور حدود ۷۰۰ شرکتکننده شامل ۵۰۰ فوق تخصص، متخصص و جراح قلب و همچنین ۲۰۰ پرستار مرتبط با بیماریهای قلبی برگزار میشود.
وی به حضور حدود ۳۵ میهمان برجسته خارجی در دومین کنگره قلب ایران و اروپا اشاره و اضافه کرد: حضور این چهرههای برجسته علمی در این کنگره موجب اعتلای علمی منطقه و کشور میشود.
شبستری بیان کرد: چهار انجمن بزرگ اروپایی شامل CTO (درمان بیماریهای مزمن عروق کرونر قلب)، CSI (درمان بیماریهای مادرزادی، ساختمانی و دریچهای قلب)، EBC (درمان بیماریهای عروق کرونر و رگهای قلب) وTOBI (درمان بیماریهای پیچیده عروق کرونر) با تمامی تشکیلات مدیریتهای علمی و اجرایی خود در این کنگره حضور خواهند داشت.
وی به توانمندیهایی موجود در پزشکی ایران بهویژه جایگاه مشهد اشاره کرد و افزود: این کنگرهها هر ساله در چهار گوشه جهان برگزار میشود و در منطقه خاورمیانه، امسال برای دومین سال پیاپی دو کنگره بینالمللی تحت عناوین Iran CTO Meeting 2018 و CASPIAN Meeting 2018 در بیمارستان رضوی برپا خواهد شد.
دبیر علمی این کنگره به ارتقای روشهای درمانی در حوزه بیماریهای قلب و عروق اشاره کرد و گفت: این پیشرفتهای علمی مورد توجه پزشکان و مردم قرار دارد، بهطور نمونه امروزه میتوان دریچههای قلب را بدون عمل جراحی قلب باز تعویض کرد.
وی ادامه داد: بیماریهای مادرزادی و پیچیده قلبی نیز در گذشته نیاز به عملهای طولانی و چند ساعته داشت، اما امروزه به راحتی انجام میشود که این امر مورد توجه پزشکان حوزه قلب نیز قرار دارد.
شبستری با تأکید بر اینکه با وجود داوطلبان فراوان، عدم ظرفیت دومین کنگره قلب ایران و اروپا اعلام شد، تصریح کرد: این کنگره با هدف ارائه آخرین تکنولوژیها و روشهای درمانی موجود در سطح دنیا، تبادلات علمی و معرفی توانمندیهای کشور برگزار میشود و مشهد محل انتشار این دستآوردهای علمی خواهد بود.
رئیس بنیاد سلامت آستان قدس رضوی گفت: همچنین این کنگره در خارج از فضای سیاسی میتواند زمینهساز برقراری ارتباط خوبی با دانشمندان بزرگ جهان و تبادل دانش و علم با آنان شود چنانکه بسیاری از متخصصان کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز برای بهرهمندی از مباحث آموزشی در این کنگره حضور دارند.